box le petit ballon code promo
05-02-2023

Le Petit Ballon: doos, recensies en getuigenis

6 minuten lezen

Ben je een wijnliefhebber die nieuwe smaken moet testen of de grenzen moet verleggen? Er is een veilige en gemakkelijke manier om te voldoen aan uw wens om de beste wijnen uit de grote terroirs van Frankrijk te proeven: Le Petit Ballon. Dit Franse bedrijf onderscheidt zich al enkele jaren met een aanlokkelijk concept dat de mogelijkheid biedt om de wereld van de wijn op een andere manier te ontdekken. Wil meer weten ? Deze recensie laat je alles zien wat je moet weten over Le Petit Ballon.

Le Petit Ballon: van ontstaan ​​tot creatie

de-kleine-ballon

Le Petit Ballon is niet alleen een verhaal over geesten. Het begint allemaal met mede-oprichter en CEO Martin Ohannessian die in de muziekwereld werkte. In 2010 besloot hij zich te interesseren voor de wijnbouw. In die tijd haalde het concept van geschenkverpakkingen de krantenkoppen in de Verenigde Staten van Amerika. Men denkt met name aan de dienst Foodzie die voedsel van producenten aanbood in de vorm van een doos.

Het idee van een Franse bewerking met wijn kreeg vorm in het hoofd van de CEO die later Jean-Michel Deluc zou ontmoeten. Een geweldige sommelier met wereldwijde faam, hij is nu een van de belangrijkste spelers in het Le Petit Ballon- team met Matthieu Lesne .

Terug naar het Petit Ballon-concept

Simpel gezegd, Le Petit Ballon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de marketing van gedistilleerde dranken , met name wijn. Het product is toegankelijk in al zijn varianten. Beter nog, de marketingkracht van het merk is de levering in een doos die speciaal is ontworpen volgens de behoeften van de klant. Vandaag heeft het label zijn reikwijdte ook uitgebreid met verschillende andere sterke dranken: rum, champagne, enz.

Het werkt op een vrij eenvoudige manier: je bestelt een box door gebruik te maken van een speciale aanbieding of een abonnement. Daarna zorgt Le Petit Ballon ervoor dat u wordt afgeleverd op een plaats naar keuze. Je kunt de box ook cadeau doen aan een dierbare . En om het verschil te markeren, vertrouwt Le Petit Ballon op samenspanning met zijn klanten door hen op hun verjaardag een gratis doos aan te bieden.

De inhoud van de Le Petit Ballon doos

box-le-petit-ballin

Als je een doos bestelt met de handtekening van Le Petit Ballon, mag je een inhoud verwachten die gevuld is met liefde en vriendelijkheid. Concreet heb je:

 • 2 flessen wijn zorgvuldig uitgekozen door Jean-Michel Deluc ;
 • De proeffiches voor elke fles die informatie geven over de wijze van serveren, verbruik, enz.
 • Een tijdschrift van 24 pagina's dat je onderdompelt in de wereld van wijn zonder je te vervelen. Hij deelt ook enkele tips en recepten, evenals wijninterviews.

Een verzameling speciale edities voor de veeleisende consument

Om haar klanten een ruime keuze te bieden, heeft Le Petit Ballon een mooie collectie gedistilleerde dranken en speciale wijnen. Het valt als volgt uiteen:

 • De categorie 100% Nature Method;
 • De categorie Grande Classe;
 • De categorie Gin Chronicle;
 • De categorie Cap sur le Rhum.

100% natuurlijke methode

Door voor deze categorie te kiezen, geniet de klant 3 maanden lang van een speciale maandbox. De container zal bestaan ​​uit:

 • 2 gecertificeerde biologische wijnen (Château Rocher Bellevue en Domaine Ricardelle de Lautrec;
 • De kleine ballonkrant;
 • 2 proefbladen;
 • 1 ervaringsblad.

Met dit pakket heb je de zekerheid dat je wijn consumeert die is geproduceerd door wijnbouwers die zowel toegewijd als gecertificeerd natuurlijk zijn. Daarnaast zijn de druiven met de hand geoogst om het kwaliteitsproces te waarborgen.

Grote klasse

Dit pakket is het resultaat van het werk van echte wijnkunstenaars en bevat:

 • 2 flessen kennerswijn (Edouard Delaunay en Domaine La Solitude 2020;
 • De kleine ballonkrant;
 • 2 proefbladen;
 • 1 ervaringsblad.

De wijnen uit deze collectie laten je de wijnbouw op een andere manier ontdekken. Hun druiven komen inderdaad van de beste Franse terroirs op het gebied van teelt en onderhoud. Deze wijnen, speciaal gekozen en geproefd door de beroemde meester-sommelier Jean-Michel Deluc, beloven veeleisende smaakpapillen te bekoren.

Gin kroniek

Door te kiezen voor de Gin Chronicle special edition-collectie, kan de klant gemakkelijk genieten van de volgende inhoud:

 • 1 fles gin met een inhoud van 70 cl geselecteerd door de gekroonde beste mixoloog van Europa, Remy Savage ;
 • 1 cocktailkit (tonic, kruiden en gemberbier) gekozen met de zorg van Remy Savage;
 • 1 belevingsblad om jenever onder het vergrootglas te ontdekken.

Met de ingrediënten in de kit hoef je niet langer de wereld rond te reizen om de beste gin te vinden. Je kunt thuis een ervaren bartender worden.

Op weg naar Rum

Het leveringsprincipe blijft hetzelfde: een speciale doos voor 3 maanden met daarin:

 • 1 fles Rum met een inhoud van 70 cl;
 • 1 cocktailpakket (bitter, kruiden en triple sec);
 • 1 ervaringsblad.

Nog steeds gemaakt door Remy Savage, biedt dit pakket de belofte van een inwijding in de mysteries van Rum.

De abonnementsformules van het label Le Petit Ballon

Het abonnement op Le Petit Ballon is beschikbaar in 4 formules.

De Raisin Age-formule

Dit abonnement kun je al gebruiken vanaf 19,90 euro per maand exclusief verzendkosten. Concreet geeft dit recht op een maandelijkse levering van een doos met:

 • 2 flessen getekend Okoma Cape Red 2020 en Couteaux Bourguignons 2020:
 • 1 publicatieblad van de Petit Ballon;
 • 2 proefbladen.

Voor sterke dranken van deze categorie moet worden toegegeven dat de prijs van het abonnement niet duur is. Bovendien kun je het gratis laten bezorgen op elke gewenste locatie.

De Bel Age-formule

Hier is het ideale aanbod om sterke dranken van hoog niveau te proeven. Technisch bevat de doos:

 • 2 flessen met wijnen gemaakt door de beste wijnboeren uit de beste Franse terroirs (Sanguis de Cana en Les Rives);
 • 1 publicatieblad van de Petit Ballon;
 • 2 proefbladen.

Hier ontvang je maandelijks je pakket vanaf 39,90 euro zonder verzendkosten. Zodra de levering effectief is, kunt u meteen uw wijnen proeven rond een etentje met vrienden.

De 100% biologische formule

Met 29,90 euro per maand kunt u met de formule het volgende verkrijgen:

 • 2 flessen (Cuvée Garrigues van Domaine Dupeyre en Cuvée Réserve van Château Les Bugadelles);
 • 1 publicatieblad van de Petit Ballon;
 • 2 proefbladen.

Vergeet niet dat de aangeboden jaargangen in dit abonnement volledig biologisch gecertificeerd zijn. Het doel is om de kwaliteit van het werk van de wijnbouwers te benadrukken. Ze zijn betrokken en gebruiken alleen milieuvriendelijke technieken.

De 100% Biodynamische formule

Dit is de klasse van harmonieuze wijnen die het resultaat zijn van levende landbouw. Hier biedt de doos u 2 flessen wijn, volledig goedgekeurd door meester-sommelier Jean-Michel Deluc. Deze omvatten Anjou Blanc van Château de Passavant en Ze Fitou van Mas des Caprices. Daarbij komen de eeuwige essenties:

 • 1 publicatieblad van de Petit Ballon;
 • 2 proefbladen.

Met deze formule van 26,90 euro per maand gaat Le Petit Ballon verder dan de eisen van natuurliefhebbers.

Speciale aanbiedingen van Le Petit Ballon

Het merk Le Petit Ballon biedt twee nieuwe aanbiedingen voor het plezier van zijn klanten.

Het huwelijksaanbod

Voor uw bruiloft of die van een geliefde, biedt Le Petit Ballon u de mogelijkheid om een ​​prachtige doos te kiezen om de restauratie te versterken. Het aanbod is op maat gemaakt om te voldoen aan de wensen van het bruidspaar en de gasten. U profiteert van het gedegen advies van ervaren medewerkers. Bovendien kunt u proeven voordat u bestelt in de winkels van het bedrijf.

Het zakelijke aanbod

U wilt impact maken op uw klanten of uw medewerkers, maar weet niet hoe u verder moet. Le Petit Ballon biedt aan u te helpen. Concreet biedt het u wijnen en dozen, cadeaubonnen en verschillende accessoires om de leden van uw bedrijf te begeleiden. Een Le Petit Ballon box is bijvoorbeeld een uitstekend cadeau voor de verjaardag van een medewerker of de ondertekening van een samenwerkingscontract met een klant.

Winkels toegankelijk voor bijna iedereen

Le Petit Ballon beperkt zich niet tot haar website om haar klanten tevreden te stellen. Om menselijke relaties te bevorderen, heeft het drie winkels. De eerste twee bevinden zich respectievelijk in het 8e en 15e arrondissement van Parijs. Wat betreft de derde winkel, die vind je in het 2e arrondissement van Lyon. Dit zijn ook de ideale plekken om de wijnen van Jean-Michel Deluc te proeven.

Redenen om voor Le Petit Ballon te kiezen

let op-de-kleine-ballon

Op de wijnmarkt is Le Petit Ballon een referentiemerk. Allereerst biedt het de beste prijzen met producten van onbetwistbare kwaliteit . Alle aangeboden wijnen worden vooraf gecontroleerd en geautoriseerd door de voormalige sommelier van het Ritz , wiens bekwaamheid goed ingeburgerd is.

Dan moeten we de doeltreffendheid van het label opmerken, want er worden jaarlijks meer dan 10.000 wijnen aan klanten geleverd. Sterker nog, elke klant heeft elke maand recht op een nieuwe selectie. Het abonnement is dan niet beperkt tot het periodiek ontvangen van dezelfde wijnen. Je hebt alle vrijheid om je smaakpapillen de crème de la crème te bieden. Ten slotte bewijzen verschillende meningen die zijn verzameld op belangrijke platforms zoals Trustpilot gemakkelijk de kwaliteit van de dozen ondertekend Le Petit Ballon.


laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.