5 RECETTES autour du vin aperitif
03-03-2023

5 onmisbare recepten voor borden rond aperitiefwijn

3 minuten lezen

Wijn is een essentieel element geworden voor aperitieven. Ideaal om een ​​leuke tijd door te brengen met vrienden of familie. Vooral omdat het toegankelijker is en perfect bij veel gerechten past. We presenteren klassieke recepten om uw aperitiefwijnproeverij te begeleiden.

Je kunt ook ons ​​artikel lezen over croziflette en de wijn om erbij te drinken .

1. Een kaas- en charcuterieschotel: een klassieker voor bij het aperitief

Het aperitiefblad is een grote klassieker voor een aperitief of aperitiefdiner. Het succes komt vooral voort uit de eenvoud, maar ook uit het feit dat het huwelijk tussen wijn en kaas en charcuterie nieuwe smaken kan bieden. Het recept is vrij eenvoudig, neem gewoon stukjes kaas en vleeswaren en schik ze op een schaal op een meer representatieve manier. Maak indruk op bezoekers met verschillende manieren om kazen en charcuterie te snijden.

Om tijdens het aperitief de zintuigen te prikkelen, kunt u de producten variëren door verschillende soorten kaas en verschillende soorten charcuterie aan te bieden, waaronder salami , worst , spek en vele andere. U kunt wat fruit zoals olijven of druiven toevoegen om de schotel te versieren voordat u het als aperitief serveert.

laboite aperitief aanbieding

2. Minibroodjes

Altijd gewaardeerd in de aperitiefwereld, minisandwiches zijn gemakkelijk te bereiden en passen goed bij aperitiefwijnen. De keuze van ingrediënten is vrij vrij om mini-sandwiches als aperitief te bereiden. Je hebt minimaal witte boterhammen, smeerboter, verse room, plakjes ham en plakjes kaas nodig . U kunt kippenvlees of gerookte vis aan het recept toevoegen om meer smaak toe te voegen.

Om dit te doen, verwijdert u de korst van de sandwichbroden en begint u ze in kleine stukjes te snijden. Je hebt de mogelijkheid om in verschillende vormen te snijden. Beboter de sneetjes brood en smeer de binnenkant in met verse room. Vul vervolgens de binnenkant met de verschillende ingrediënten, afgewisseld met een sneetje brood. Houd alles bij elkaar met een tandenstoker of een spade . U hoeft niet te koken, serveer uw mini-sandwich direct op een schaal met een droge en fruitige wijn .

3. Een bord rauwkost met saus

De groenteschotel is een klassieker voor aperitieven. Rauw of gekookt, groenten passen uitstekend bij aperitiefwijnen. Voor de bereiding kunt u seizoensgroenten kiezen. Hetzelfde principe als de kaas- en charcuterieschotel, presenteer de groenten gewoon goed op de schotel om een ​​aantrekkelijker visueel effect te verkrijgen.

U kunt rauwkost serveren met een speciale saus voor een knapperig effect . Je kunt ook een bedje van sandwichbrood besmeren met de saus en daarop stukjes groenten.

4. Visrillettes met kazen

Hoewel rood vlees meer bekend staat om het combineren met wijn, is visvlees net zo uitstekend in het veld. Als hoofdingrediënten heb je natuurlijk visfilet, verse kaas als bindmiddel en ui nodig om meer smaak te brengen. Als visvlees heb je keuze genoeg. Je kan kiezen :

  • Tonijn
  • Wat zalm
  • makreel
  • Sardines

Je kunt ook andere zeevruchten zoals garnalen of mosselen gebruiken voor de bereiding. Voor de bereiding dient de visfilet gekookt en verkruimeld te worden. Tegelijkertijd worden de uien in blokjes gesneden en op laag vuur gekookt. Meng alles en pureer met een vork om rillettes te verkrijgen. Breng op smaak door zout en kruiden toe te voegen.

5. Aperitiefbrochettes

De aperitiefspiesjes zijn onmisbaar tijdens het aperitief. Het is een manier om alle elementen die bij de hapjes horen aan één spies te combineren. De voorbereiding is vrij eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Ideaal voor momenten met vrienden of familie en wordt geserveerd tijdens welkomstcocktails met rode wijnen uit Bordeaux of Bourgondië .

Snijd gewoon alle ingrediënten in blokjes en steek ze op de spiesen om een ​​mooie spies te krijgen. U kunt kaas, vleeswaren, olijven en groenten gebruiken. Koken is niet verplicht, tenzij je vlees toevoegt aan de bereiding.

lepetitballon pub

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.