Astuce Enlever tache de Vin Rouge
24-02-2023

Tips om een ​​rode wijnvlek te verwijderen zonder de stof te beschadigen

3 minuten lezen

Na een dronken diner of familiefeestje merkte je een rode wijnvlek op je kleding of het tafelkleed. Sommige van uw familieleden hebben misschien al aangegeven dat het onmogelijk zal zijn om het te verwijderen. Dit is echter niet het geval , want door de volgende tips te implementeren, kunt u er vanaf komen.

vak spandoek

Technieken om een ​​vlek te verwijderen die nog vers is

Als je van plan bent om de vlek direct na het incident te verwijderen, is de bekendste truc het gebruik van zuiveringszout en citroen. Begin met het voorzichtig deppen van de wijnvlek voordat u de baking soda met citroensap mengt . De resulterende pasta wordt over de vlek verspreid. Het enige dat overblijft is borstelen en in de wasmachine doen nadat het mengsel is opgedroogd.

U kunt ook zeepsop en alcohol gebruiken . Doe een paar druppels zeep in water en voeg daarna een druppel alcohol van 70°C toe. Bevochtig een schone doek met dit mengsel en wrijf zachtjes over de rode wijnvlek. Een machinerun vindt plaats na een machinerun bij 30°C.

U kunt de vlek ook verwijderen door er wit poeder op aan te brengen . Deze laatste wordt idealiter gevormd door talk, meel of aarde uit Sommières. Gebruik het om de vlek af te stoffen. Na het drogen moet de stof voorzichtig worden geborsteld.

Niets houdt je ook tegen om warme of hete melk te gebruiken om de vlek te verwijderen . De melk wordt gebruikt om een ​​doek te bevochtigen die vervolgens wordt gebruikt om actief over de vlek te wrijven. Na een kort uurtje rust zou dit laatste al moeten verdwijnen.

driemaal wijn banner

Elke stof heeft zijn eigen techniek

Houd er echter rekening mee dat u, voordat u uw stof volledig losmaakt, rekening moet houden met het textiel . Het kan inderdaad zo zijn dat de product(en) die je gaat gebruiken daar niet helemaal geschikt voor zijn. Dus :

  • Als het een linnen, katoenen of spijkerstof is, spoel deze dan uit met schoon water voordat u de vlek krachtig inwrijft met Marseillezeep. Daarna is een wasmachine op 40°C essentieel.
  • Om een ​​vlek van zijde te verwijderen, dep je gewoon snel met koud water.
  • Voor een vlek op satijn zal het nodig zijn om actief te wrijven met een doek die is bevochtigd met bruisend water voordat u dept met fractionele alcohol. De operatie eindigt met een zachte spoeling.
  • Om een ​​rode wijnvlek op fluweel te verwijderen, wrijf je de vlek gewoon in met een spons bevochtigd met witte wijn voordat je de vlek wast en de resten verwijdert. Niets belet je ook om azijn te gebruiken.
  • Als het wol is, dompelt u het linnengoed of kledingstuk eerst 30 minuten in lauwwarme melk voordat u het in een bak met water en zeep en vervolgens in schoon water laat weken. Het enige dat overblijft is om het te laten drogen.
  • Om een ​​fijne vlek op synthetisch textiel te verwijderen, kun je het beste deppen met water en afwasmiddel.
de kleine promoballon

Hoe zit het met de oudere vlek en de producten en andere acties die u moet vermijden

Als je pas een paar dagen na het feest of diner besluit tot actie over te gaan, kun je beter sterkere producten gebruiken om rode wijnvlekken op je kleding te verwijderen. Deze omvatten 70% alcohol, sodakristallen, waterstofperoxide, bleekmiddel en traditioneel vaatwasmiddel. Als u deze producten gebruikt, laat ze dan niet langer dan 5 minuten intrekken voordat u ze afspoelt.

Verschillende andere acties moeten ook worden vermeden om de stof niet te beschadigen tijdens een operatie die bestaat uit het verwijderen van een wijnvlek. Dit is met name het geval voor de feiten van:

  • Stop de stof direct in de wasmachine nadat deze is ontdaan van de vlekken. Het zou het tegenovergestelde effect kunnen hebben.
  • Gebruik zout om de vlek te verwijderen. Zout heeft natuurlijk het vermogen om vloeistoffen goed op te nemen, maar kan ook de stof aantasten
  • Was de stof zonder deze te hebben losgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat de vlek kookt en daardoor onmogelijk te verwijderen is.

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.