comment preparer le vin chaud
02-01-2023

Wat zijn de essentiële ingrediënten om een ​​rode glühwein te bereiden?

3 minuten lezen

Rode glühwein is een traditionele drank afkomstig uit Scandinavische landen. De traditie verspreidde zich tegen het einde van de 19e eeuw door heel Europa voordat het verankerd raakte in onze mores. Het wordt voornamelijk gebruikt in de winterperiode en vooral tijdens de kerstvakantie. Ontdek de ingrediënten waaruit het bestaat.

Rode wijn: het hoofdbestanddeel

Om een ​​rode glühwein te bereiden, is het natuurlijk noodzakelijk om een ​​rode wijn mee te nemen. Maar niet zomaar een soort wijn. Dus, welke wijn moet je kiezen als ingrediënt van deze beroemde drank? Rode glühwein is een drank die meestal gemengde smaken en aroma's heeft. Kies daarom liever voor jonge rode wijnen die nog zeer uitgesproken fruitige aroma's hebben dan voor rode tanninewijnen die niet soepel zijn.

Een grand cru uit Bordeaux halen voor de realisatie van het recept voor rode glühwein zou minder aan te raden zijn. Kies integendeel voor jonge en minder vintage wijnen, maar wel van goede kwaliteit. Geef de voorkeur aan BOB- en IGP-tafelwijnen, die goedkoper en effectiever zijn voor het succes van het recept. Een pinot vanBourgondië of Elzas , een Beaujolais met fruitige tonen of een Bordeaux zonder houtrijping zal het lukken.

Het is vooral noodzakelijk om wijnen te vermijden die te tanninerijk en te gestructureerd zijn om glühwein te maken. De concentratie van deze aroma's kan de smaak van fruit en kruiden in het recept overnemen en de smaak van deze traditionele drank bederven. Wijnen die te oud zijn, moeten ook worden vermeden. Na 5 jaar verliezen ze inderdaad hun fruitige aroma's en voegen ze een tanninesmaak toe aan de drank.

kleine ballon

Soorten kruiden

De sleutel tot een goede glühwein zijn de toegevoegde kruideningrediënten. Om het traditionele recept te maken, zijn de essentiële kruiden:

- Kaneel

In staafvorm geeft kaneel een warme, zoete en licht pittige smaak aan de drank. Het verspreidt een warme en verfijnde geur die doet denken aan hout met een zoete kant. Twee kaneelstokjes zijn voldoende om een ​​rode glühwein te maken. Je kunt ook kaneelpoeder gebruiken.

- Kruidnagel

Kruidnagel biedt een doordringend, warm, rijk aroma en een scherpe, bittere smaak, vooral bij gebruik in een warme drank. Ze geven ook een rijke geur af om het reukvermogen te wekken voordat je gaat proeven. Voor het recept heb je maar 2 kruidnagels per glas nodig.

- Steranijs of steranijs

Steranijs staat erom bekend meer aroma's en geuren af ​​te geven dan groene anijs. Deze specerij biedt zoete en frisse tonen met een lichte kruidigheid in de afdronk. Een steranijs per glas zal evenzeer gewaardeerd worden voor de smaken en aroma's als voor de decoratie.

kurkentrekker doos

Suiker

Suiker is een belangrijk element om meer zoetheid te brengen en de tanninesmaak van je drankje te elimineren. Voor een fles wijn is 100 g poedersuiker ruim voldoende om de fruitige aroma's van de wijn en de kruidige aroma's van de andere ingrediënten te binden. U kunt bruine suiker gebruiken om meer smaak toe te voegen dan witte suiker.

In sommige tradities wordt suiker vervangen door honing om een ​​perfecte harmonie te creëren tussen de smaken van de wijn en de kruiden. De zoetheid van je drankje is gegarandeerd als je honing gebruikt in plaats van poedersuiker.

Citrus vruchten

Aangezien we het hebben over een winterdrankje, zullen er citrusvruchten aan de drank worden toegevoegd om een ​​bijzonder tintje te gevenzuur en fris . Je kunt de schil van citrusvruchten gebruiken om de bereiding te vergemakkelijken, maar het is beter om sinaasappelschil en schijfjes citroen te gebruiken voor een rijker visueel effect voordat je gaat proeven.

Personaliseer je drankje

Het is mogelijk om extra ingrediënten toe te voegen om uw glühwein te personaliseren. Het toevoegen van meer kruiden zoals nootmuskaat of gember zou de aroma's en smaken van de drank verder verfijnen. Honing zou ook een alternatief kunnen zijn voor suiker. Je kunt ook fruitlikeuren toevoegen om de fruitige kant te accentueren of alcoholische likeuren.

lepetit balon doos

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.