ouvrir vin sans tire-bouchon
27-03-2021

6 manieren om een ​​fles wijn te openen zonder kurkentrekker

4 minuten lezen

lepetitballon wijnkist

We hebben allemaal wel eens deze saaie situatie gehad, fles wijn in de hand, vers uit de dichtstbijzijnde wijnwinkel of supermarkt en... we kunnen onze kurkentrekker niet meer vinden, het is inderdaad niet makkelijk om altijd je elektrische flesopener bij je te hebben altijd met zichzelf. Wat is er frustrerender om je fles rood of wit op tafel te zien staan ​​en niet te kunnen openen. Geen zorgen, wij zorgen voor alles, met de beste technieken om een ​​fles wijn te openen zonder kurkentrekker.

elektrische kurkentrekker

Een schoen gebruiken en een muur raken

Nou, we beginnen met de meest toegankelijke en zeker de bekendste. De legendarische schoentechniek. Hoe dan ook, het is een manier die werkt als je hem op de juiste manier toepast.

 • Neem een ​​schoen met een zachte zool
 • Plaats de fles op hielhoogte
 • Tik met de hak van de schoen tegen een muur terwijl je de fles vasthoudt
 • Herhaal dit totdat de kurk met de hand kan worden verwijderd

Wees echter voorzichtig, als u te hard slaat of te lang aanhoudt, kan de fles barsten of, erger nog, breken in uw schoen of uw hand: het kan erg gevaarlijk zijn als er een stuk glas in terechtkomt. Als u het risico niet wilt nemen, kunt u kiezen voor een van de vele andere manieren.

schoen fles wijn

Met een hamer en een schroef

Voor deze methode waarmee u uw fles wijn zonder kurkentrekker kunt openen, is de hamer niet verplicht, het is gewoon het middel dat vaak het gemakkelijkst bij de hand is.

Begin met het indraaien van de schroef met een schroevendraaier in de kurk totdat de schroef stabiel staat en er geen risico bestaat dat deze eruit komt als u er hard aan trekt. Waarvoor ? We gaan een hamer gebruiken, niet om erin te slaan, maar om te trekken met behulp van het verzonken deel waar de schroef zal worden ondergebracht.

U kunt kiezen voor een tang of een ander sterk gereedschap dat aan de uiteinden van de platte kant van de schroef kan trekken.

wijn hamer

Met een houten lepel of vork

Voor deze keer gaan we niet proberen de kurk uit de fles te halen, maar hem naar binnen te duwen. Pas op, het kan soms onaangenaam zijn om te serveren, de kurk blokkeert vaak de stroom van wijn wanneer deze wordt ingeschonken.

Het ideaal is om een ​​vrij lang voorwerp met een breed uiteinde te vinden: een houten lepel is het perfecte instrument voor deze manipulatie. Het moet dun genoeg zijn om in de fles te gaan als de kurk zou worden verwijderd: u gebruikt gewoon het uiteinde van de laatste en drukt hard op het gebogen deel om de kurk in de fles wijn te duwen .

houten vork

Met een mes

Let op, gevaarlijke behandeling! Probeer deze methode niet als u een klein bultje in de neus heeft, het kan u een goede reis naar het ziekenhuis kosten. Je hebt een zakmes nodig dat tegelijkertijd bij het mes en het handvat kan worden vastgehouden om jezelf niet te verwonden.

Je duwt het uiteinde van het mes van de laatste in je kurk en kantelt het naar het midden. Pak vervolgens het mes en het handvat stevig vast en maak vervolgens een spiraalvormige beweging om de kurk er beetje bij beetje uit te laten komen.

Dit is een manier om dingen te doen die vooral van toepassing is op flessen met een kurk van lage kwaliteit (vaak gemaakt met een alternatief voor kurk, wat een mengsel is van verschillende kunststoffen), omdat de kurk te gemakkelijk zal breken als hij met een mes wordt geconfronteerd. .

flesopener mes

Tik de fles ondersteboven

Er is niet alleen één manier om met de schoen een fles wijn te openen zonder kurkentrekker: je kunt ook de alternatieve manier doen waarbij je niet hard tegen een muur hoeft te slaan met het risico deze te beschadigen en je pijn te doen.

Ga comfortabel zitten en klem uw rode wijn of witte wijn ondersteboven tussen uw dijen/knieën en tik vervolgens met een schoen op het uiteinde . Vermijd deze keer de flexibele zool en kies voor iets stevigers dat de inspanning vermindert.

Door middel van slagen en vastberadenheid zal de kurk er uiteindelijk uitkomen, maar nogmaals, stop even voor het einde om hem met de hand te verwijderen: het zou zonde zijn om voor altijd vlekken op het tapijt te maken!

De methode van vuur

Laatste methode en niet de minste: gebruik een goede warmtebron, en meer precies, vuur. Pas op, u mag deze methode NIET gebruiken voor een koude fles of een fles die uit de koelkast komt: het mengsel van warme en koude temperaturen op glas is explosief!

Openen zonder kurkentrekker:

 • Neem een ​​aansteker of een zaklamp in de hand
 • Houd de fles stevig vast aan de onderkant om jezelf niet te verbranden
 • Richt de vlam rond de hals
 • Verwarm rond de nek tot de kurk eruit begint te komen
 • Als de kurk er half uit is, wacht je tot hij is afgekoeld en trek je hem er met de hand uit
  vuur aansteker

Heb een kurkentrekker die je niet kunt verliezen

Dit zou allemaal niet gebeuren als je voor elke gelegenheid de perfecte kurkentrekker hebt. Zozeer zelfs dat je het nooit zult durven verliezen, en dat je zal vergezellen naar elke wijnproeverij in elke kelder aan het einde van Frankrijk of aperitief met vrienden.

Om degene te vinden die het beste bij u past, laten we u de vele keuzes van kurkentrekkers in onze winkel verkennen, terwijl ons team tot uw beschikking staat om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Maar om de juiste kurkentrekker te kiezen en te weten hoe je deze goed moet gebruiken, lees je ons artikel over het openen van een fles wijn als een expert .

kurkentrekker doos

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.