QUELS aliments avec un vin rouge au frais ?
06-01-2023

Welke voedingsmiddelen passen goed bij gekoelde rode wijn?

3 minuten lezen

Wat is beter dan een rode wijn om alle subtiliteiten van de smaken en aroma's van een gerecht te waarderen dan om het te combineren met gekoelde rode wijn? Niet alle voedingsmiddelen zijn echter geschikt voor deze drank die voornamelijk in Frankrijk wordt geproduceerd in de regio Bordeaux, de Loire, de Elzas, de Languedoc en de Provence. Dit artikel helpt je om een ​​misstap te voorkomen.

Voorgerechten

Je hoeft niet altijd te wachten tot de hoofdgerechten geserveerd worden om rode wijn op tafel te zetten. Inderdaad, dit drankje kan al een uitstekende begeleider zijn bij het voorgerecht. Dit geldt des te meer wanneer er charcuterie in de laatste aanwezig is. Meer in het bijzonder, voor een voorgerecht bestaande uit een gemengde salade, zal rode wijn met tannine bijzonder geschikt zijn . Het is ook een ideale keuze om de perfectie van de harmonieën van smaken te garanderen voor voorgerechten met vis zoals rode poon of tonijn.

kurkentrekker doos

Gerechten gemaakt van vlees en producten van boerderijdieren

Als de combinaties van eten en rode wijn voor starters beperkter zijn, is deze drank geschikt voor een groot deel van de hoofdgerechten. Dit is met name het geval voor op vlees gebaseerde . De genereuze en vlezige rode wijn is een uitstekende keuze om het tannine-aspect van bepaalde gerechten met rundvlees, wild, schapenvlees of eend als hoofdingrediënt te compenseren. Rode wijn past ook goed bij gevogelte en gebraden of gegrild varkensvlees. Met name voor dat laatste moet u vooral kiezen voor medium-bodied rode wijnen.

Tot slot, als je een liefhebber bent van zuivelproducten zoals kazen, vooral die met sterke aroma's, is het een uitstekend idee om ze te vergezellen met een vlezige rode wijn uit Saint-Emilion. Aan de andere kant, als je het meest van milde kaas houdt, inclusief koekaas, kun je beter kiezen voor Pinot Noir of een andere medium-bodied rode wijn met vergelijkbare kenmerken.

Andere hoofdgerechten

Gerechten op basis van vlees en dierlijke producten zijn de gerechten die de meeste mogelijkheden bieden voor combinaties van eten en wijn. Er zijn nog andere hoofdgerechten waarvoor het huwelijk mogelijk blijft. Dit is het geval bij die gemaakt van vis. Dit kan als een verrassing komen, wetende dat deze vaak met witte wijn worden geserveerd. Elke regel heeft echter zijn uitzonderingen. Het is inderdaad mogelijk om als bijgerecht te kiezen voor gerechten op basis van vis en andere zeevruchten rode wijnen ontdaan van hun tannines . Deze zullen hun aroma's en smaken verder sublimeren.

Wat betreft de pasta, u zult de rode wijn moeten kiezen die erbij hoort, afhankelijk van hun sauzen en hun ingrediënten . Als het Bolognese is, moet je kiezen voor Gamay of zelfs Pinot Noir.

driemaal wijn banner

chocolade en desserts

Een chocolaatje of een dessert dat goed samengaat met rode of witte wijn lijkt op het eerste gezicht een vieze smaak te hebben. Volg echter een paar regels om te genieten van een nog interessanter smaakeffect. Dus als voor jou een familiemaaltijd niet zonder rode wijn kan, kies dan een chocolade met een rijke smaak . Dit laatste vereist in feite meer aandacht op het gebied van aromabalans en wordt gekenmerkt door:

  • Zijn zuurgraad
  • Zijn romigheid
  • Het is tannine

Uw keuze aan chocolade zal beperkter zijn, omdat alleen bittere chocolade met een hoog gehalte aan dit evenwichtscriterium voldoet . Dus als het zoete chocolaatjes zijn die u interesseren, kunt u beter kiezen voor zoete wijnen of rijpe rauwe wijnen om de perfecte uitademing van aroma's te garanderen.

Tot slot, wat het dessert betreft, moet u op dezelfde manier te werk gaan als bij de chocolade, door deze keer met name te letten op de zuurgraad van de gebruikte vruchten. Rode wijn die al een hogere zuurgraad heeft, is echt niet geschikt voor vers en knapperig fruit. De drank moet daarom vooral de voorkeur genieten voor een mand die met name bestaat uit rijp en geweekt fruit .

Zoals u zult zien, kan rode wijn u begeleiden tijdens alle fasen van uw gezinsmaaltijden.

U kunt ook kiezen voor glühwein, hier staat een artikel waarin wordt uitgelegd waar u deze winterwijn mee kunt bereiden .

lepetitballon spandoek

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.