meilleur cave a vin
02-03-2021

Wat zijn de beste wijnkelders?

3 minuten lezen

Vandaag gaan we samen de beste wijnkelders ter wereld bekijken, en met beste bedoelen we de meest prestigieuze, de mooiste of zelfs degenen met een historisch verleden dat ons zo heeft gemarkeerd dat we ze hier opnemen.

Hoewel je de meeste waarschijnlijk al kent, kun je nieuwe ontdekken in onze selectie hier:

  • Château Pape Clement (in Bordeaux, Frankrijk)
  • Quintessa (in Rutherford, Californië)
  • Livernano en Casalvento (in Toscane, Italië)
  • Chamonix (in Franschhoek, Zuid-Afrika)
  • Moet & Chandon (in Epernay, Frankrijk)
  • Frescobaldi (Toscane, Italië)

We zijn bewust naar 6 verschillende kelders over de hele wereld gegaan om zoveel mogelijk te diversifiëren, met de nadruk op ons prachtige land Frankrijk , maar ook Italië, dat door de eeuwen heen aan bekendheid wint!

Château Pape Clément

We beginnen met een sterk historisch verleden: we hadden iets nodig dat indruk zou maken voor de beste wijnkelder ter wereld. In Pessac, Bordeaux, wordt deze kelder en productie zo genoemd omdat hij toebehoorde aan paus Clemens V zelf, terwijl het een van de oudste in Frankrijk is wat betreft Grand Cru's . Inderdaad, het is actief sinds 1252, met zijn 148 hectare wijnstokken is er ook exclusieve toegang tot de kelder voor een luxe ervaring in de wereld van rode wijn.

kleine ballon

Quintessa Kelder

Californië heeft iets dat veel verschilt van Frankrijk: de structuur van gebouwen in de wereld van wijnbouwers. In deze staat zijn er grote ruimtes met een buitengewone architectuur, en dit is het geval bij de Quintessa-productie in Rutherford. Meer dan 280 hectare voor meer dan 300 meter wijnkelder om alles op te slaan, precies dat! Naast deze architectuur die het uitzicht op de hemel prachtig maakt, hebben ze een wijnlaboratorium dat het mogelijk maakt om de beste jaargangen van het jaar direct ter plaatse te bepalen.

Livernano en Casalvento

Een luxueuze kelder die opnieuw een verleden heeft dat meer dan één zal verbazen: het bevindt zich midden op de slagvelden van vele oorlogen in Italië, waarnaar het zijn naam ontleent aan de Romeinen toen het bezet was. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de beste, zo niet de beste wijnkelder van Italië: het verwelkomt veel gasten voor "luxe" proeverijen, voor bruiloften , buffetten of beroemde wijn voor wijnliefhebbers .

gastronomische doos

Chamonix, de beste Afrikaanse kelder

Als we deze wijnkelder in deze lijst opnemen, is dat vooral voor het landschap en de originaliteit van de plek. Het klimaat van Zuid-Afrika geeft een heel bijzondere smaak aan de wijn, waardoor hij over de hele wereld wordt herkend, vooral voor de witte wijn , maar ook voor de rode. Hier staan ​​de druiventrossen niet alleen: ze worden letterlijk omringd door Zebra's, Wildebeesten, enzovoort!

Moet en Chandon: champagne!

Het is duidelijk dat we geen lijst van de beste wijnkelders kunnen maken zonder het beroemde huis Moet en Chandon te noemen, vanwege zijn zeer gerenommeerde champagnes over de hele wereld. Alleen al zij hebben 200 van de 323 cru's in de Champagnestreek, verspreid over 2840 hectare, voor productie. Opgericht in 1743, is dit waarschijnlijk de beste plek om te ontdekken voor een proeverij, of om meer te leren over de geschiedenis dan deze regio met mousserende wijn .

Fescobaldi, de Italiaanse stijl

We moesten je voorstellen aan de wijnbouwers van Frescobaldi om deze lijst van de beste wijnkelders af te ronden: de architectuur is zo uniek en origineel dat het je doet denken aan een echt wijnmuseum ! Hun moderne mediterrane wijn is uniek, en ze hadden een kelder nodig die minstens zo uniek was: hij heeft de vorm van een gigantische boot die naar nieuwe horizonten wijst!

Hoe dan ook, het bepalen van de beste wijnkelder ter wereld is ingewikkeld omdat er veel te veel keuzes en elementen zijn om rekening mee te houden zoals de kwaliteit van de wijn, de geschiedenis, de proeverijen ,... maar één ding is zeker: deze zijn een van de belangrijkste om te weten! Misschien ken je er een die zijn plaats verdient hier, bij jou in de buurt? Laat het ons weten in de comments, we lezen alles!

kurkentrekker doos


laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.